• Dialectstrip kinderspelen

  Fifty-One Club Hasselt heeft nieuw project

  51 Club Hasselt gaat de Hasseltse jeugd opnieuw oude kinderspelen leren spelen. Onze jeugd zit te veel achter de PC en moeten dringend terug naar buiten. Daarom brengen we een stripverhaal uit in het “Hessels” dialect over oude spelen waaronder: bikkelen, slangschieten, uit de pot schieten, hoe kies je kapiteins van je ploeg, enz…

  De strip wordt vertaald in het ‘Hessels’ door Marco Clerinx, voorzitter van Veldeke Hasselt. We willen de kinderen van alle lagere scholen in Groot Hasselt bereiken en dat zijn er ongeveer 6000. Ook zijn we op zoek naar 100.000 knikkers zodat we de kinderen ook effectief gratis aan knikkers kunnen helpen.

  Dit alles heeft natuurlijk ook zijn kostprijs. We gaan op zoek naar sponsors die dit project willen ondersteunen. U kan altijd contact opnemen met Tony Klinkers 0476 67 61 73 of een ander lid van onze club.

  We gaan proberen de stad, sportdienst en de middenstand te mobiliseren. Het zou mooi zijn moesten we nadien nog een wedstrijd van deze spelen kunnen organiseren tussen de verschillende scholen met mooie prijzen.

  Het project staat nog in zijn schoenen maar de grote ideeën worden verder uitgewerkt en we houden u op de hoogte.

 • Nieuws

  logo 51

  Aan sponsors en leden: Een welgemeend dank u wel.

  Het was weeral een groot succes en dat bewijst een kopie van een mailtje verstuurd na het golf tornooi op 8 september 2019 aan één van onze leden.

  Beste Marcel,

  Mag ik via deze weg uw Club Fifty One danken en feliciteren met de organisatie van de golfwedstrijd op Flanders Nippon in Hasselt. Dit jaarlijkse evenement was eens te maar ‘af’: van de persoonlijke ontvangst tot het klinken op de vriendschap!

  De vlaggen en opgestelde wagens, het onthaal met koffiekoeken naast een prachtig opgestelde prijzentafel, de JAG BAG met gezonde versnaperingen, drank en golfballetjes, het hartelijke soepje halfweg en als afsluiter een heerlijke fles cava per flight!  Naast de mooie vermelding van alle sponsors, werd vooral ook de vriendelijke aanwezigheid en inzet van vele Fifty One leden gewaardeerd.

  De bijzondere prijs ter herinnering aan François Verbeemen en de inzameling van gelden voor jullie goede doelen geeft deze wedstrijd een extra dimensie.

  Wellicht heb ik nog elementen over het hoofd gezien, maar de grote aanwezigheid op de prijsuitreiking bewijst dat de golfers van Flanders Nippon uw wedstrijd waarderen.

  Hopelijk mogen we nog vele jaren aan uw Club Fifty-One golftornooi deelnemen!
  Met vriendelijke groeten,
  Patrick

  Prijs 1: Ignace van de Steene en Tom Dries
  Prijs 2: Leon Luyten en
  Prijs 3: Karin Cafmeyer en Leon Bervoets
  Prijs 1 : Cecilia Nino en Joeri Goyvaerts
  Prijs 2: Patrick en Krisje Colemont
  Prijs 3: Georges Onclin en
  9 holes: Filip Servranckx en
  Winnaars Neary
  Winnares Lucky 7
  Winnares Lucky 7

  Winnaar Loterij
  Winnaar Loterij